Californian Spangled Kedileri

Californian Spangled Kedileri

Californian Spangled Kedileri 

Californian Spangled Kedilerinin Kökenleri

Californian Spangled kedileri Afrika kökenlidir. Ortaya çıkma hikayesi ise ilginçtir. Bu kedi ailesi ünlü Hollywood senaristlerinden biri olan Arnold Casey Jr’ın sayesinde gündeme gelmiştir. Dünya üzerinde ise Californian Spangled kedilerinden 200 adet olduğu bilinmektedir. Arnold Casey, Afrika tatilindeyken, bu alanda bulunan leoparların görünümlerinden etkilenmiştir. Bu nedenle leopar görünümünde kedi edinme fikrini ortaya atmıştır. Caseyi Kenyalı bir bilim insanı olan Louis Leakey ile tanışarak leopar görünümlü Californian Spangled kedi ırkının olması için Siyam kedisi ile Ankara kedisi çiftleşerek ortaya çıkmıştır.

 

Californian Spangled Kedilerinin Karakterleri

Californian Spangled kedileri hareketli bir yapıya sahiptir. Californian Spangled kedileri aktif yapılarından dolayı kapalı ve küçük ortamlar yerine daha büyük ortamlarda rahat ederler. Etrafta bir şeyleri tırmalamayı ve koşmayı çok severler. Ayrıca Californian Spangled kedileri çok çabuk sıkılan bir karaktere sahiptir. Bu nedenle çevresinde bulunan eşyalarla sürekli oyun oynama peşindedir. Etrafındaki eşyalarla ile oynayamaz, aktivite bulamazsa, eşyalara zarar verme potansiyeli bulunmaktadır. Ayrıca bu kedi ırkı yüksek yerlerde olmayı severler. Bu yüzden dolapların üzerine çıkmayı çok severler.

 

Californian Spangled Kedilerinin ve İnsanlar ile İletişimi

Californian Spangled kedileri;

·nazik,

·rahat,

·hareketli,

·yüksekleri seven,

·canlı dostu özellikleri ile bilinmektedir.

Bu özellikleri ile Californian Spangled kediler insanlarla kolay ve rahat bir şekilde anlaşabilmektedir. Çocukların iyi oyun arkadaşlarından biri olan Californian Spangled kedileri, sürekli bir şeyler ile uğraşmayı sevdiğinden çocuklar için iyi bir oyun arkadaşı olmaya adaydır. Hareketli yapıları nedeniyle yerinde durmayı bilmeyen bu tür kediler, yavruyken başka hayvanlar ile karşılaşırsa daha rahat anlaşabilmektedir. Yetişkin döneme geldiklerinde ise diğer canlılarla adaptasyonu sorun çıkartabilmektedir.

 

Californian Spangled Kedilerinin Eğitimi

Siyam kedisi ve Ankara kedisinin yavrusu olan Californian Spangled kedileri melez bir ırk olmalarından ötürü kalıtsal hastalık açısından incelendiğinde kalıtsal hastalık göstermeyen bir genotipe sahiptir. Ayrıca Californian Spangled kedilerinin vücut tipine bakılınca kaslı ve yapılır bir vücudu olduğu görünür. Bu özellikleriyle Californian Spangled kedilerinin olası hastalıklar karşısında daha dayanıklı ve dirençli olduğu bilinmektedir.

 

 

Etiketler: kedi
Ağustos 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR