Burmese Kedisi

Burmese Kedisi

BURMESE KEDİSİ NEDİR?

Burmese kedisi hayatınızda görebileceğiniz en baş belası kedidir. Bu ırkın net ve kesin bir özelliği varsa o da çok fazla yaramaz olmalarıdır. 1880’lerden beri tanınan bu ırk ilk başlarda siyam kedilerine benzetilse de daha sonralarda siyam kedileri arasından çıkarılmış ve kendi başına bir ırk olarak anılmaya başlanmıştır. Konuşmaktan ve koşmaktan çok fazla zevk alan bu Burmese cinsi kediler asla bitmek bilmeyen enerjileri ile oradan oraya koşturup durmaktadırlar.

Diğer hayvanlarla ve çocuklarla çok iyi geçinen bu kedi türü asla evde yalnız kalmaktan hoşlanmamaktadır. Sosyal bir tür olduğu için diğer hayvanlarla koşturmaktan ve enerjisini atmaktan büyük zevk duyar.

BURMESE KEDİSİNİN ÖZELLİKLERİ VE KARAKTERİ NEDİR?

-Kökeni Burma’ya dayanmaktadır.

-Hareketli, yaramaz ve oldukça konuşkan bir karakteri vardır. Bunun yanında insanları ve diğer hayvanlarla iletişim kurmayı sever.

-Krem, kahverengi, çikolata gibi farklı renkleri mevcuttur.

-Orta büyüklükte olan bu kedinin kuyruk boyutu orta ve tüylüdür.

-Fazla enerjik ve hiç yorulmayan yapıdadırlar. Eğer enerjikseniz ve koşuşturmayı seviyorsanız sizin için en uygun kedi bu diyebilirim.

-Çok fazla meraklı bir kedidir. Bu merakından dolayı da evde her şeyi karıştırır ve dağıtmayı çok sever.

-Hemen her yasağınızı çiğnemek için can atmakta olan bu kedi türü sahibine alıştığı zaman asla sahibinden ayrılmak istemeyecektir.

-Evde tek başına bırakılmaktan asla hoşlanmazlar. Eper bırakılacaksa o zamanda kesinlikle zaman geçirecek oyuncakları onun etrafına bırakmalısınız.

BURMESE KEDİSİNİN BAKIMI NASIL YAPILMALIDIR?

Burmese kedisinin özellikleri gereği asla bakıma ihtiyaç duymamaktadır. Burmesekedisinin tüyleri yok denecek kadar az olduğundan fazlasıyla masrafsız bir kedidir. Banyo yapması pek tavsiye edilmeyen bir türdür. Tüyleri az olduğu için banyoya da ihtiyaçları bulunmamaktadır. Burmesecinsini düzenli olarak veterinere götürdüğünüzde herhangi bir sorun oluşmayacaktır.

BURMESE CİNSİ EĞİTİLEBİLİR MİDİR?

Burmese cinsi kediler eğitilebilmektedir. Ama karakterlerine baktığımızda yaramaz ve meraklı oldukları için siz ne dersiniz tam tersini yapmaya programlanmış gibi davranacaktır. Merakı itene kadar o merakı gidermek için her şeyi yapacak daha sonra da merakı geçice yeni yaramazlıklar peşine düşecektir.

Etiketler: Burmese Kedisi
Kasım 21, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR