Bombay Kedisi

Bombay Kedisi

BOMBAY KEDİSİ ÖZELLİKLERİ

Kökeni

Pet sahiplendirme sitelerine göz atıyorsanız sıkça karşınızaBombay cinsi kediler çıkar. Maalesef ülkemizdeki siyah Anadolu Kedileri bu tarz sitelerde Bombay kedisi olarak tanıtıldığında ülkemizde oldukça bilinene ama yanlış bilinen bir kedidir. Bombay, Güney Asya’da bulunan Mumbai şehrinin eski adıdır. Ancak bu kedinin kökeni Hindistan değildir. Kendine has fiziksel ve karakter özellikleri taşıyan bu kedi Amerika’da yaşayan bir kedi yetiştiricisi tarafından Amerikan Shorthair cinsi ile Birmanya cinsi kedilerin melezlenmiştir. 1976 senesinde ayrı bir ır olarak çeşitli federasyonlarca tanınmıştır.

Karakter Özellikleri

Melez bir kedi olmasından kaynaklı melez karakter özelliklerine sahip bir kedi cinsi olan Bombay, sevecen bir kedidir. Özellikle yavruluk zamanlarında bir hayli meraklı olan bu kedi, dikkatsiz olmanız durumunda sizi bir hayli zor durumda bırakabilir, Kendini çok komik durumlara düşürebilir. Büyüdükçe evde bulunan diğer hayvan türleri üzerinde hegemonya kurmaya çalışacaktır. Bu konuda oldukça dominant bir karakteri vardır. Çocuklar ile iyi geçinmesinden dolayı iyi bir aile kedisi olacaktır. Bu minik panter evinizin neşesi olacak kadar da oyuncudur. Onunla oyun oynamanız kedinizin sağlıklı sosyalleşmesi bakımından çok önemlidir. İlgi konusunda çok muhtaç bir kedidir. İlgisiz kalması halinde bir takım psikolojik problemler yaşayabilir. Eğer evden uzun süre ayrı kalıyorsanız bir arkadaş edinmeniz iyi olacaktır. Sırnaşık ve ilgi delisi olmasını Amerikan Shorthair kedisinden almıştır. Sahibine çok bağlanır ve uyumlu yapısı sayesinde apartmanlarda beslenebilir.

Fiziksel Özellikleri

En önemli özelliği tüy rengi ve parlaklığıdır. Bu cinsi yetiştirmek isteyen yetiştiricinin ana amacı Bombay panterine benzeyen bir tür yetiştirmek olduğundan adı Bombayolmuştur. Siyah kısa tüyleri oldukça parlaktır. Dişi kediler erkeklere nazaran daha hafiftir. Bu cins etkileyici gözlere sahiptir. Parlak gözleri; mavi, bakır ve altın sarısı renklerinde olabilir. Bacak yapısı bakımından oldukça kaslıdır. Bu kediye oldukça atletik bir görünüm sağlamaktadır. Haftada 2 kez ölü tüylerinden kurtarmak için taranmalıdır. Bu sayede tüy probleminiz olmayacaktır. Ortalama yaşam süreleri 15 yıl olmakla birlikte iyi bir bakımla 20 yıl kadar yaşayabilmektedirler.

Etiketler: kedi
Ağustos 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR