Birman Kedisi

Birman Kedisi

BİRMAN KEDİSİ NEDİR?

Pek çok insan tarafından kutsal olarak alınan Birman kedisi Budist tarihine kadar dayanan köklü bir geçmişe sahiptir. O zamanlarda olan rahipler bu kedilerin ölüm tanrısı olarak adlandırdıkları tanrı ile konuştuklarına inanmakta ve bu kediyi kutsal kedi olarak kabul etmektedir. O zamanlardan bu zamanlara gelen bu eski inanış, kedinin kutsal olarak anılmasına sebep olmuştur. Rahipler her yolculuklarında Birmankedisini yanlarından eksik etmez ve bu kutsallığa bağlı kalırlarmış. Burmanın kutsal kedileri olarak anılan bu kedi ırkı kesinlikle kendine has bir tarza sahip diyebiliriz. Fazlasıyla enerjik ve bir o kadar da sevecen yapısı ile sevgiyle bakabilecek her ailenin kesinlikle alması gereken bir ırk diyebiliriz

BİRMAN KEDİSİ VÜCUT YAPISI VE ÖZELLİKLERİ

* Karakteristik olarak duygusal bir yapıya sahip bir kedi türüdür.

* Enerjik ve bu enerjikliğinin yanında bir o kadar da uysal bir yapıya sahiptir.

* Genelde krem, gri, kahverengi renklerinde olmaktadır.

* Sert, kalın ve kaslı bir gövdeye sahiptir.

* Tüylü ve kalın bir kuyruğu vardır.

* Vücudu gelişmiş yapıda bulunan Birmankedisi görenleri hayran bırakacak cinstendir.

* Tüyleri oldukça uzun ve yumuşacıktır.

* Birman kedisi tam olarak bir ev kedisi cinsindedir.

* İnsancıl bir türdür ve sahibiyle hiç durmadan iletişime geçebilir.

* Çok yumuşak bir ses tonuna sahiptir.

* Yalnız kalmaktan asla hoşlanmamaktadır.

BİRMAN KEDİSİNİN BAKIMI

Güzel olan özelliklerine rağmen bakım konusunda oldukça zorlayıcı bir türdür. Bu cins bir kedinin bakımı için fazlasıyla zaman harcamanız gerekebilmektedir. Tüyleri sıklıkla taranmalıdır. Taranmadığı takdirde tüyleri kolaylıkla dolaşan bir kedidir ve daha sonralarda canını yakacak bir hal alır. Her 15 gündebir tırnakları kesilmelidir. Suyu sevdikleri içinde banyo yaptırmak zor olmayacaktır. Ara sıra ılık bir banyo yaptırmak onlara iyi gelecektir.

BİRMAN KEDİSİ SAĞLIK DURUMU

Birman kedileri ortalama olarak 12 ila 15 yıl arasında yaşamlarını sürdürebilmektedirler. Hareketli bir kedi oldukları için kolay kolay kilo almayacaklardır. Kalıtsal olarak bazı hastalıkları bulunmaktadır. Bununla ilgili detaylı bir muayene ve veteriner kontrollerinin ardından gerekli önlemlerle daha sağlıklı bir şekilde yaşaması sağlanabilmektedir.

Etiketler: kedi
Ağustos 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR