Ankara Kedisi-Angora Cat

Ankara Kedisi-Angora Cat

 

Ankara kedisi (Avrupa’da Angora kedisi olarak bilinir) evde kedi beslemek isteyenlerin ilk sırasına girmeyi başarmıştır. Uzun tüy yapıları, sevimli bakışları, parlak tüyleri, bembeyaz renkleri ile en sevilen kedi türleri arasına girmeyi başarmıştır. Boyları uzundur, kas yapıları gelişmiştir, patileri yuvarlak ve çok tatlıdır. Irkları ilk olarak adlarından da anlaşılacağı gibi Ankara’da ortaya çıkmış olsa da bazen İran kedileriyle karıştırılmaktadır.

 

Ankara (Angora) kedisinin karakter özelliklerine gelecek olursak çok eğlenceli, hareketli, neşeli bir yapıya sahip kedilerdir. Son derce zeki bir yapıları vardır. Oyuncakları ve sahipleriyle oynamayı çok severler. Bunun için eğer küçük çocuğunuzun evcil hayvanlarla büyümesini isterseniz Ankara kedisi güzel bir tercih olacaktır. Fiziksel yapısı ile Van kedileriyle de karıştırılan Ankara kedilerinin ayırt edebilmemizdeki sebepler ise karakter özellikleridir.

 

Ankara (Angora) kedisinin bakımında en önemli şey kedilerin kulaklarının temizliğidir. Çünkü bu kedilerin doğuştan da tek kulakları sağır olabilmektedir. Bir Ankara kedisi sahiplendiyseniz veterinerde kulak bakımını düzenli olarak yapmalısınız. Bakımlı ve iyi beslenen Ankara kedilerinin ömrü 18 yıla kadar uzamaktadır. Eğer uzun ömürlü bir kediye sahip olmak istiyorsanız kaliteli mamalar seçmelisiniz. Tüyleri dökülen kediler arasına girdiği için haftada bir kez taramanız hem bu kedilerin daha sağlıklı görünmelerine hem de rahat etmelerini sağlar. Ankara kedilerinin diş sağlığına önem vermeniz gerekir tüm kedilerde olduğu gibi. Dişlerini fırçalarken yalnızca kediler için üretilmiş diş fırçası ve macunu kullanmalısınız. Tırnaklarını düzenli olarak kesmeniz gerekmektedir. Tırnak kesme işlemini siz ya da herhangi bir Veteriner Hekime yaptırabilirsiniz.

 

Ankara kedinizin beslenmesi de daha önce kedi baktıysanız diğer kedilerle aynı mamaları kullanabilir. Ancak miktarı konusunda ayarlama yapmalısınız çünkü öbür türlü kediniz çok kilolu olabilir. Eğer kediniz 1 yaşından küçükse ona yavru kedi mamaları vermenizi öneririm. Su kaplarına su doldurmayı da ihmal etmemeniz gerekir. Çünkü Ankara kedileri çok tüylü oldukları için özellikle de ense kısımları çok fazla su tüketmektedirler. Evde beslenecek en güzel en eğlenceli kediler arasına giren Ankara kedilerini sahiplenmeden önce veterinerde aşılarını tam yapmayı unutmayın.

Etiketler: kedi
Ağustos 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR