American Curl Kedileri

American Curl Kedileri

American Curl Kedileri


American Curl kedileri evinizde küçük çocuğunuz varsa alabileceğiniz en uyumlu, sadık, eğlenceli kedi türüdür. Hemen uyum sağlayan yapısıyla sizin eğitiminize hiç ihtiyaç duymazlar. American Curl türü California’da yaşayan bir çiftin onları bulmasıyla keşfedilmişlerdir ve kulaklarının da arkaya doğru kıvrık olan yapısıyla bu ismi almışlardır.

American Curl cinsi 1928 yılında ilk olarak tanınmış ve saf kedi ırkı olarak kabul edilmiştir. Vücutlarında iki farklı uzunlukta tüy bulundurdukları için iki farklı tüy uzunluğuna sahip ilk kedilerdir. American Curl kedilerinin ilk bakışta en dikkat çeken yanı geriye doğru kıvrık duran kulaklarının olmasıdır. Bu kedilerin alt çeneleri oldukça kuvvetlidir, sevimli bir suratları vardır. Kocaman gözleri (genellikle mavi gözlü kedilerdir), cılız bir vücutları olmasına karşın çok hareket ettikleri için kasları güçlüdür.
 

American Curl Kedileri Hakkında Merak Edilenler

 

American Curl çok parlak bir kürk yapısına sahiptir. Ayrıca iki farklı kürkü kendisinde barındıran tek kedi ırkıdır. İşitme duyusu çok gelişmiştir hatta kedi ırkları arasında en gelişmiş yapıya sahip olanlardan bir tanesidir. Biraz geç büyüyen bu kediler normal yetişkin bir kedi haline gelene kadar 2-3 yıl beklemektedirler. Renkleri genellikle siyah olmakla beraber, kahve, çift renkli, duman renginde olanları da vardır.

American Curl kedileri çok renkli bir karaktere sahiptirler. Oyun oynamayı çok severler ve oldukça hareketli yapıları sayesinde ilk fırsatta kucağınıza oturmanın bir yolunu bulurlar. Sevimlilikleri yetişkin oldukları zaman da devam eder. Onlar için kapı kolu ve dolap kapağı açmak hiç de zor değildir, yetişebildikleri her yeri açabilirler. Sizin ona verdiğiniz herhangi sevgi hiç karşılıksız kalmaz çünkü American Curl kedilerinin sezgi yetenekleri oldukça kuvvetlidir. Kedi türleri arasında Peter Pan olarak bilinen bu kedilerin bakımı uzun tüylere sahip oldukları için biraz zor olabilir. Vücutlarında iki farklı uzunlukta tüy barındırdıkları için tüylerini keserken düzgün kesmediğiniz takdirde güzel bir görünüm elde edemezsiniz. Düzenli olarak taranması gereken tüy yapıları vardır. Kedinizi kendiniz tıraş etmek isterseniz bu oldukça zordur çünkü tüy yapıları çok uzun olduğundan siz fark etmeseniz bile bu kedinizin canını yakabilir.

Etiketler: kedi
Ağustos 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR