American Bobtail

American Bobtail

American Bobtail kedileri çok tüylü, sevimli yüzleriyle ve köpeklere benzemelerinden dolayı son zamanlarda çok fazla ilgi görmeye başlamışlardır. Bir kedi sahibi olmak istediğiniz zaman kedi cinsleri arasında en çok ilgi çeken kediler olmayı başarmışlardır bunun sebepleri arasında normal kedilere nazaran kuyruk ölçüleri üçte bir kadardır. Kuyruklarının kısa olmalarının sebebi ise genetik mutasyona uğramalarıdır.

American Bobtail kedilerine sahip olan pek çok kişi tıpkı köpekler gibi sahiplerine sevecen ve merhametli yaklaştığını belirtmiştir. 1960’lı Yılların başında bir vaşak ile tekirin çiftleşmesi sonucu oluştuğunu söyleyenler de vardır, siyam kedisi ile tekirin çiftleşmesi sonucu bu türün ortaya çıktığını iddia edenler de. Ilk olarak 1960’lı yıllarda çıksalar da keşfedilmeleri 1989 yılına dek sürmüştür.

American Bobtail kedilerinin gelişimleri son derce yavaştır. Yani normal bir kedinin birkaç haftada bile gelişmi gözle görülebilirken bu kediler tıknaz ve küçük yapılarını yıllarca sürdürebilmekte (sözgelimi 2-3 yıl sürmekte). Göz renkleri genel olarak mavi olsa da gerek tüy renkleri gerekse göz renkleri farklılık göstermektedir.

American Bobtail kedilerini sahiplenmek isteyenler bu tatlı özellikleri dışında 20 yıla kadar yaşayabildikleri de vardır. Çünkü normal kediler 9 yıla kadar yaşarken American Bobtail kedileri baya uzun yaşarlar. Iyi bakılan bir American Bobtail kedisi 20 yıla kadar uzun bir yaşama sahip olabilmektedir. Kedi sahiplenmek isteyen insanlara ilk olarak sokak kedilerini tavsiye ederler çünkü onlar çok aktif bir yapıya sahip oldukları için. American Bobtail kedileri de son derece eğlenceli ve aktif bir yapıya sahiptir. Sahibiyle hemen bağ kurabilmektedir. Eğer çocuk sahibi olmayı ve çocuğunuzun bir evcil hayvanla büyümesini istiyorsanız American Bobtail kedileri hem oyun oynamayı hem de bağ kurmayı çok severler. Ayrıca yapılan araştırmalar sonucunda en zeki kedi cinsleri arasına da girmeyi başarmışlardır.

American Bobtail kedilerinin oluşumu doğal olan bir ırk olduğu için bakımları da son derce kolaydır. Çok az tüy dökerler, haftada 1-2 kez taramanız ve 3 ayda bir veterinerde kulak bakımı gibi önemli bakımlarını yapmanız yeterli olacaktır. Sizinle hemen bağ kuracak uzun ömürlü nadir kedilerdendir.

Etiketler: kedi
Ağustos 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR