Alman Çoban Köpeği

Alman Çoban Köpeği

1. Alman Çoban Köpeği Cinsi

Adından da anlaşılacağı üzere alman çoban köpeği Almanya’da ortaya çıkmış olan bir ırktır. Genellikle eğitilmiş polis köpekleri ya da çoban köpeği olarak bilinmektedir. Bu köpekler genel olarak ülkelere giren yasadışı veya özel alanlarda gizlenmiş malları ortaya çıkarma konusunda usta hayvanlardır. Yaşamları 10 ila 12 yıl süren bu köpeklerde koku duyguları çok fazla gelişmiştir. Güçlü karakteristik duruşu ve özellikleri sayesinde önemli görevlerde kullanılan köpeklerdir.

1.1 Alman Çoban Köpeğinin Karakteristik Özellikleri

Alman çoban köpeği yapısal olarak güçlü, esnek ,atletik ve çeviktir. Zeki hayvanlar oldukları için bir noktadan uzak başka bir noktaya kolay bir şekilde haber iletebilirler. Genel olarak sahipleriyle ve dostlarıyla vakit geçirmeyi seven bu canlılar çok uzun süre yalnız kalmaktan hiç hoşlanmazlar. Çok iyi bekçilik görevi üstlenip sahiplerini koruyup kollamayı ve onunla birlikte eğlenceli vakit geçirmeyi çok severler. Kendisine yabancı birini gördüğünde etrafına haber salmak için yüksek bir sesle havlayıp yakın çevreyi birisinin geldiğine dair haberdar ederler. Refleks bakımından çok iyi oldukları için arama kurtarma aktivitelerinde sıkça tercih edilen bir cins olmuşlardır.

1.2 Alman Çoban Köpeğinde Görülebilen Kalıtsal Hastalıklar

Alman çoban köpeği cinsi karakteristik olarak ne kadar güçlü bir yapıya sahip olsa da bazı türlerinde kalıtsal hastalıklara rastlandığı görülmektedir. Alman kurdunda en sık görülen kalıtsal rahatsızlıklar şöyledir:

·Katarakt (1-2 yaşlarında görme sorunları ile karşılaşılabilir).

·Kalça eklemlerinde kanser görülebilir. Bu sorun uyluk kemiğinin yerine yeterince iyi oturmaması sonucu ortaya çıkmaktadır.

·Düşük tiroid rahatsızlığı. Hayvanlardaki tiroid hormonunun normale göre daha az salgılanması sonucu ortaya çıkan kalıtsal bir hastalıktır.

·Gündüz vakitlerinde yaşanan körlük durumları

·Yürüme bozuklukları

1.3 Alman Çoban Köpeğinin Fiziksel Özellikleri

Alman çoban köpekleri genel olarak egzersize ihtiyaç duyan canlılardır. Bunun için çok güçlü ve hareketli yapılarıyla bilinir. Bu köpek ırkında uzun, kısa, dalgalı uzun şeklinde tüy yapısı görmek mümkündür. Renkleri genel olarak gri, siyah ya da sarı olmaktadır. Bu hayvanlarda dikkat edilmesi gereken husus çok küçük yaşta egzersiz yaptırılmamasıdır.

Etiketler: köpek
Ağustos 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR