Abyssinian Kedisi

Abyssinian Kedisi

ABYSSİNİAN (HABEŞ KEDİSİ)

Kökeni

Abyssinian kedisi Avrupa’da İngiliz İşaretlisi olarak da bilinen bir türdür. İlk olarak yazılı literatüre İngiltere’de girdiğinden İngiliz ırkı olarak bilinse de asıl vatanı Kuzey Afrika’dır. Yapılan bir araştırmada Afrika genlerinin yansıra Güney Asya ve Avrupa ırklarıyla genetik benzerlikler bulunmuştur.

Karakter Özellikleri

Abyssinian türü kediler, enerjik, zeki ve dost hayvanlardır. Bu sebeple ailelerin gönül rahatlığıyla sahiplenebileceği kedi türüdür. Bazı kediler uyku canavarı olmasına karşın bu cinsler uykuya çok düşkün değillerdir. Her daim ilgi beklemezler. Eğitimleri son derece basittir. Oyun oynamaktan keyif alır. Çocuklara arsı iyi bir tür olarak bilinir. Fazla bakım ihtiyacı duymazlar. Kediler kendi kendilerine yeten hayvanlardır. Temizlik işlemlerini kendileri yalanarak halledebilirler. Yalnızca hafta birkaç kere tarayarak onu ölü tüylerinden arındırmalısınız.

Bu kedi türünün bir diğer özelliği de yüksek yerleri çok sevmesidir. Bu yüzden kendisini sakatlayabilir ya da evinizdeki eşyalara zarar verebilir. Buna çok dikkat edilmelidir. Yüksek yerleri, kolayca düşebilecek ve düştüğünde aile bireylerine zarar verebilecek eşyalardan arındırmalısınız.

Fiziksel Özellikleri

Abyssinian türü kediler fiziksel özellikleri bakımından Firavun kedilerinin tüylü halini andırır. İnce ve zarif bir yapısı vardır. Kulakları kafasına nazaran büyüktür. Üçgen kafaları tam bir geometrik harikadır. Kaslı yapısı fazlasıyla atletik yapar bu cinsi. Kısa tüy yapısı ile kürkleri genelde kızıl ya da kahverengi renklerindedir. Bu fiziksel özelliklerini Habeş olarak bilinen şimdiki Etiyopya’daki kuzenlerinden almaktadır. İyi bir bakımla yaşam süreleri 20 yıla kadar çıkabilmektedir. Elbette ki sahiplendiğini kedinin genetik mirası bunda önemli rol oynar. Ortalama yaşam süreleri ise 9-15 yıl arasındadır. Kısa tüyleri olduğundan çok tüy dökme sorunuyla karşılaşmazsınız. Bu konuda bakımları kolaydır. Haftalık taramalarla kolayca tüy problemini çözebilirsiniz. Bu tüy yapısının kediye asil bir duruş verdiğini de belirtmeliyiz. Belirgin ve asil gözaltı çizgileri mevcuttur. Bu çizgiler kedinin gözlerine ayrı bir derinlik katmaktadır. Göz renkleri yeşil ve ya sarı (altın sarısı) renk olabilir.

Orta boy kedi olarak gecen bu tür ortalama 4,5-5 kilogram ağırlığa ulaşabilmektedir.

Etiketler: kedi
Ağustos 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR