Blog Başlık

  • Ocak 27, 2023 Köpekler Hakkında

    Köpeklerin beyni duyuların sağladığı bilgileri sentezler, yorumlar ve ona göre harekete geçer. Bu yaşamsal organın iyi çalışabilmesi için önemli miktarda kanla beslenmesi gerekmektedir ve kalpten oksijenlenmiş kanın geldiği büyük bir atardamar bu hizmeti yerine getirir. Beyin ve omurilik beraberce merkezi sinir sistemi olarak bilinir; kafatasının ve omurganın sağlam kemikleri tarafından korunurlar. Sinir reseptörlerinin organlar ve dokulardan sağladığı duyusal bilgiler periferal tarafından omuriliğe, ardından da beyne taşınır.

    köpekler
  • Ocak 27, 2023 Köpekler Hakkında

    Epilepsi (Sara olarak da bilinir), beyin içinde bulunan sinir hücrelerinin olağan dışı bir elektro-kimyasal boşalma yapması sonucu ortaya çıkan nörolojik bozukluk, hastalıktır.

    Köpek Hastalıkları
  • Ocak 27, 2023 Kuşlar Hakkında

    Kafes kuşlarında da memeli hayvanlarda olduğu gibi birçok iç ve dış parazit hastalıklara sebep olur. Bağırsak kurtları gibi iç parazitler veya kene gibi dış parazitler kuşlarda da görülür. Bu parazitler onlarda gelişim bozukluğu, zayıflama, tüy yapısında bozulma hatta ölümlere bile sebep olmaktadır.

    Kuşlar Hakkına
  • Ocak 27, 2023

    Papağanınıza, papağan yemi seçme hakkı tanımalı ve sevdiği yiyecekleri vermelisiniz. Meyve, sebze, bitkiler kısa sürede çabuk bozulabilirler. Bu yiyeceklerin artıklarını bozulmaya başlamadan önce kafesten mutlaka uzaklaştırın ve yiyecekler çok zahmet veriyor, etrafı kirletiyor diye, sürekli aynı papağan yemi ile beslemeyin.

    Papağan Yemleri
  • Ocak 25, 2023 Kediler Hakkında

    Kedilerle yaşamanın zorluklarından biri dökülen tüyleriyle birlikte yaşamak olsa gerek. Evi sadece kedinizle değil, dökülen tüyleriyle birlikte paylaşırsınız. Tüy dökmeyen kedi maalesef en aranan kedi türü olsa da böyle bir kedi daha doğmamıştır. Her şeyden önce kedilerin belli miktarlarda tüy dökmesi normaldir ve bunun önüne geçmek mümkün değildir. Kediler evde beslenmeye karar verilirken bu gerçek de göz önünde bulundurulmalıdır.

    Kedilerde Tüy Dökülmesi Nedenleri
  • Ocak 24, 2023

    Uyuz etkenleri tüm hayvan türlerinde şiddetli kaşıntı ve kıl dökülmeleriyle karakterize, bulaşıcı deri hastalığı meydana getirmektedir. Hastalığın meydana çıkışı bakım ve beslenme koşullarına bağlıdır.

     


    Kedi ve köpek uyuzunun etkenleri; Sarcoptes canis (vücutta), Otodectes cynotis (kulak yolunda), Notoedres cati (kedi uyuzu)’dir. Uyuz etkenleri çok küçük (0,2-0,75 mm) artropodlardır. Önemli uyuz etkenleri Sarcoptidae, Psoroptidae ve Demodicidae ailelerinde bulunur.

    Uyuz ve Çeşitleri
  • Ocak 24, 2023 Köpekler Hakkında

    Stresin çağımızın hastalığı olduğu söylenir. Çünkü çağın getirdiği gelişmiş, teknoloji, arabalar, yollar, beton binalar, şehir gürültüsü vs. bunların tamamı, hiçbir canlının doğasında olmayan stres faktörleridir. İnsan dâhil bütün canlıların içsel organizasyonu, doğal yaşam koşullarına uygun şekilde teşkil edilmiştir. Doğadan uzak yaşama mecburiyeti, canlıların içsel çatışmalarını artıran bir faktör haline gelmiştir. Bu durum, sadece biz insanoğlu için değil, bizimle birlikte kentler de yaşamaya mecbur ettiğimiz hayvanlarımız için de geçerlidir. Hatta kentsel çevre şartları, strese en az bizim kadar duyarlı olan hayvanlarımızı belki de bizden daha da fazla etkilemektedir.

    Köpeklerde stres
  • Ocak 24, 2023

    Ağzın temel görevi gıdaları almak ve küçük parçalara ayırarak sindirim organlarına ulaştırmaktır. Dişler bu işlevin önemli bir parçasıdır. Doğumdan sonra birkaç hafta içerisinde süt dişler çıkar. Süt dişleri geçicidir ve 28 adettir. Bunlar zaman içinde düşerler ve yerlerine kalıcı dişler çıkar

    Köpeklerde Diş Bakımı
  • Ocak 24, 2023 Köpekler Hakkında

    Göz problemlerinin erken tanısı gerekir. Geç tanı köpeğinizi körlüğe götürebilir. Doğumsal göz problemlerine sık rastlanılmaktadır. Bu tip hastalıklı köpeklerden yavru alınması ırk predispozisyonunu sonraki kuşaklara taşıyacağından tavsiye edilmemektedir.

    Köpelerde Göz Problemleri
  • Ocak 23, 2023 Kediler Hakkında

    Kedilerde hamilelik dönemi ortalama 63 gün sürse de, bu süre 57-67 gün arasında değişiklik gösterebilir. Hamileliğin ilk belirtileri üç veya dördüncü haftada kendini göstermeye başlar. Kedinin meme uçları koyu pembe bir renge bürünerek belirginleşir ve iştahında dikkat çekici bir artış gözlenir. Tıpkı insanlarda olduğu gibi bazı kediler ilk haftalarda bulantı ve kusma yaşayabilirler. Pek çok kedi sahibi, kedilerinin hamileliğinin ileri haftalarında her zamankinden daha sokulgan ve sevecen olduğunu gözlemler.

    Kedilerde Hamilelik Ve Doğum
  • Ocak 23, 2023 Kediler Hakkında

    Kedileri seviyorsunuz, hatta evinizde beslediğiniz kedi ya da pek çok kediniz var. Peki, kedinizin bakımına vakit ayırabiliyor musunuz? Sevmek yeterli değildir. Birlikte yaşadığımız hayvanlara karşı sorumluluklarımız olduğunu unutmamalıyız. Onlarla yaşamayı seçtiğimize göre onların bazı ihtiyaçlarını da karşılamak zorundayız. Elbette bizden bekledikleri pek çok şey varama bu arada biz sadece biz bir tanesinden bahsedeceğiz. Ona sunacağınız kuaförlük hizmetleri

    Kedi Bakımında 10 Altın Kural
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR