Blog Başlık

  • Şubat 04, 2023

    Son zamanlarda, sahibi gitmek için hazırlanırken ve gittikten sonra çok fazla havlayan bir köpekle ilgili bir vakayla karşılaştım. Kadın köpeği birkaç ay önce sahiplenmişti ve köpek de bir ay önce havlamaya başlamış. Apartmanındaki komşular bu yeni gelişen durumdan pek de memnun değil.

    Köpekler Hakkında
  • Şubat 03, 2023 Kediler Hakkında

    Kedilerin pençeleri kendilerini korumak için bir silahtır. Tırnaklar zamanla uzayarak kediye rahatsızlık verir. Aynı zamanda bir tırmanma aracı olan tırnaklar bakım ister ve kedi tırnak bakımı yaparken tırmalamaya ihtiyaç duyar. Bu yazımızda korkuya bağlı tırmalamanın dışında evdeki eşyaları tırmalama sebeplerini irdeleyeceğiz.

    Kediler Neden Tırmalar
  • Şubat 03, 2023

    Kedi ve köpekler için özel olarak formüle edilen Hills mama 1939 yılından bu yana evcil hayvanların beslenmeleri için formülü bozulmadan ve her yıl daha da geliştirilerek evcil hayvanların beslenmesine sunulmuştur. Hills mamalar evcil hayvanların sağlıklı beslenmeleri ve onların aktif olmaları için geliştirilmiş profesyonel bir mamadır.

    Hills Mamaları Hakkında
  • Şubat 01, 2023 Kuşlar Hakkında

    Boyunda bir şişlik gözlemlediğinizde ilk olarak aklınıza Guatr gelmelidir. Guatr troid büyümesi olarakta tanımlanır. Boyun bölgesinde bulunan troid bezindeki hücreler anormal biçimde çoğalarak şişmesine neden olur. Bu durum tüm canlılarda olduğu gibi kuşlarda da hırıltı solunum ve tıklama ve  nefes zorlukları olarak belirtiler gösterir. Troid büyümesi kuşların bir çok türünde görülmektedir. Özellikle güvercinve muhabbet kuşları en sık görülen türler arasındadır.

    Kuşlarda Guatr
  • Ocak 30, 2023

    Hemen hemen her muhabbet kuşu ya da kanarya besleyenin başına gelen bir problemdir ishal. Sık rastlanan kuşlarda ishal problemi ihmal edildiğinde ölümle sonuçlanabilir. Bu yazımızda kuşlarda ishal nedenleri ve tedavisi hakkında kısa bilgiler bulacaksınız.

    Kuş Sağlığı
  • Ocak 28, 2023 Kuşlar Hakkında

    Güzel ötüşleri ile hafızalarımıza kazınan kanarya seslerinde dönem dönem ses kısılmalara ve ses kordu bozukluklarına rastlanmaktadır. Bazen bu bir hastalıktan kaynaklanmakta çoğu zaman da ses yorgunluğu ve stresten kaynaklı olmaktadır. Neden her ne olursa olsun kanaryanın ötüşünün bozulması kanarya severleri üzmekte kanarya içinde psikolojik güven kaybına neden olmaktadır.

    Kuş Hastalıkları
  • Ocak 28, 2023 Kuşlar Hakkında

    Kuş hastalıkları hafife alınmamalıdır, kuşlar belirti vermeye başladığında hastalıkları ilerlemiş demektir, bu nedenle en ufak farklılarda bile zaman kaybedilmeden bir veteriner hekime muayene ettirilmelidirler.

    Kuş Hastalıkları
  • Ocak 28, 2023

    En çok, kısırlaştırılmamış orta yaş grubundaki dişi köpeklerde rastlanan hastalıklardan biri, pyometra ve rahim enfeksiyonlarıdır. Pyometra eskiden basit rahim iltihaplanması olarak düşünülürken, bugün, asıl hastalığı hormonlarla ilgili problemlerin oluşturduğu ve bakteri enfeksiyonlarının daha sonradan hastalık tablosuna katıldığı biliniyor.

    Köpek Hastalıkları
  • Ocak 28, 2023

    Dişi köpek çiftleştirilmeden önce, ırkına bakılmaksızın, en az 1 yaşında ve en azından 2. kızgınlık periyodunu tamamlamış olmalıdır. Üreme programında hem dişi hem de erkek köpekler için uygulanan vücut kondisyonu oldukça önemlidir. Eğer erkek köpekler aşırı kilolu ise, fizyolojik ve anatomik olarak çiftleşme için elverişli olmayabilirler, aşırı kilolu dişiler ise daha az gebe kalma oranına sahip olabilirler ve doğum esnasında daha fazla problem oluşabilir. Besin alımı yaşa, harekete, vücut metabolizmasına ve çevreye göre değişebilir. Eğer mümkünse, her köpek normal vücut kondisyonuna ulaşmak ve korumak için bireysel özelliklerine göre beslenmelidir.

    Köpek Bakımı
  • Ocak 28, 2023

    Her yaştaki köpekte görülebilen, alt solunum yollarında yangı ile karakterize viral bir hastalıktır. Hastalık yavru köpeklerde öldürücü bronkopnömoni ile seyrederken, daha yaşlı hayvanlarda kronik bronşitis şeklinde ortaya çıkar. Bu hastalığın hayvan hastanelerindeki ve barınaklardaki köpekler arasında hızla yayılabildiği bilinmektedir. Öksürük balgam çıkartma benzeri hareketler, solunum güçlüğü, sık nefes alma gibi tipik belirtilerle seyreden hastalık, köpeklerin ızdıraplı bir hal almasına neden olmaktadır.
     

    Köpek Hastalıkları
  • Ocak 27, 2023 Köpekler Hakkında

    Köpeklerde sık görülen hastalıkların semptomlarını tanımak, bir köpeğin sağlığını korumak ve hatta hayatta kalabilmesini sağlamak için çok önemlidir. Evcil hayvan sahiplerinin köpek hastalıkları hakkında bilgi sahibi olması ve bu hastalıklara karşı önlem alması gerekir.

    köpekler
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR